DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen sokkal jobb eredményre készült

Kimi Raikkönen a Japán Nagydíjat is feljegyezheti azon helyszínek közé, ahol a szerencse nem az ő pártjára állt: a finn biztos benne, hogy a hatodik pozíciónál sokkal jobb eredményt is elérhetett volna a piros zászló nélkül.

Raikkönen a hétvége eddigi részén egészen az időmérő edzés leintéséig erősebb teljesítményt tudott nyújtani csapattársánál, Sebastian Vettelnél, azonban végül csak a hatodik rajthelyet tudta megszerezni a kvalifikáción. A Q3 végén piros zászlóval intették le az időmérőt Daniil Kvyat nagy balesetét követően, így sok versenyzőnek nem volt lehetősége arra, hogy az utolsó nekifutásban javítani tudjon az addig elért legjobb eredményén.

 Raikkönen



A finn meggyőződése, hogy sokkal jobb időeredményt is elérhetett volna, ha van ideje befejezni a gyorskörét: „A harmadik etapban az első köröm átlagos volt, ezzel a szett abronccsal egyszerűen nem volt tapadás. Az utolsó körön végül megint úgy éreztem, hogy jobb, de ekkor jött a piros zászló, így már nem tudtunk továbbmenni. Ez sokba került számunkra, biztos vagyok benne, hogy sokat javíthattam volna, szóval ez elég gagyi végeredmény számunkra, de ez van…”

A Ferrari-pilóta bízik benne, hogy megfelelően felkészültek a futamra, azonban tisztában van vele, hogy néhány küzdelem vár rájuk a pályán. „A vasárnap kicsit bizonytalan, mert senkinek nem volt ideje hosszú etapokat teljesíteni. Most mindenképpen jó rajtot kell teljesítenünk, és akkor kell próbálkoznunk. Hosszú futam lehet, ha beragadsz valaki mögé. Remélhetőleg mindent jól csináltunk a verseny szempontjából.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: