DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Grosjean: Nem gondoltam, hogy sikerülhet

Romain Grosjean nem számított rá, mégis részt vehetett a Q3-ban, Pastor Maldonado viszont várta volna, és mégsem sikerült a továbbjutás – vegyes érzelmek a Lotus csapatánál.

Grosjean számára rendkívül sikeresen zárult az időmérő edzés, a francia versenyző ugyanis a nyolcadik pozíciót szerezte meg, ami állítása szerint meglepetésként érte a Lotust. Vele szemben csapattársa, Pastor Maldonado már kevésbé elégedett a szombati nappal, a venezuelai ugyanis csalódott, amiért nem sikerült jobb eredményt elérnie a 13. pozíciónál.

 

 Grosjean



„Nem számítottam arra, hogy a Q3-ba kerülhetek, úgy gondoltuk, hogy fél másodperccel lemaradunk, szóval mindenki részéről remek munka volt!” – adott hangot boldogságának Grosjean. „A Q3-ban nagyon jól sikerült a köröm, végül ugyan nem teljesítettem a másodikat, de a legfontosabb, hogy Daniil jól van és ki tudott szállni az autóból. A versenyen az lesz a célunk, hogy megtartsuk a rajtpozíciónkat és szerezzünk néhány pontot.”

Maldonado reméli, hogy a futamon már számára is jobban alakulnak majd a dolgok, taktikájuk beválik és mindemellett majd előzni is tud. „Bíztam benne, hogy továbbjuthatok a Q3-ba, és habár elég közel volt, végül nem sikerült. Azon dolgoztunk délelőtt, hogy a közepes keverékű gumikból a lehető legjobbat hozzuk ki, délutánra pedig sikerült kicsit fejlődnünk, de nem sokat. Remélhetőleg a stratégiánk a megspórolt gumikkal együtt segít majd nekünk, így javíthatunk a futamon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: