DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Motorcsere büntetés nélkül

Fernando Alonso pénteki napja motorcserével és a stabilitás ellenőrzésével telt a suzukai F1-es hétvégén – a McLaren pilótája felkészült a feladatokkal teli szombati harmadik szabadedzésre.

Alonso a második szabadedzést később kezdte meg, mivel autójában motort kellett cserélni – ezúttal azonban büntetés nélkül megússza a McLaren, ugyanis egy korábbi erőforrást szereltek be a spanyol versenygépébe. A világbajnok pénteken végül összesen 15 kört teljesített, az első edzésen a 16., a másodikon pedig a 17. pozícióban végzett, így nagyon bízik benne, hogy szombat délelőtt elegendő idő áll majd rendelkezésükre, hogy felkészüljenek az időmérőre. 

 Fernando Alonso



„A szombat délelőtt olyan fontos lesz, mint soha máskor” – nyilatkozta Alonso. „Ma szinte alig tudtunk vezetni, holnap reggel tehát nagyon sok mindent kell egyetlen órába belezsúfolnunk.” A McLaren a várakozások ellenére Szingapúrban végül kettős kieséssel zárta a hétvégét, azonban bíznak benne, hogy Japánban szerencsésebbek lesznek: „Abból indulunk ki, hogy itt, Japánban nem fordul elő még egyszer hasonló probléma.”

 

„Amit ma mutattunk, az nem reprezentatív” – értékelte a spanyol a pénteki napot. „Vizes pályán köröztünk, de holnaptól száraz körülmények lesznek majd – ennek ellenére nem voltak haszontalan kilométerek, mert a szingapúri nehézségek után kiderítettük, hogy a stabilitást illető változtatások segítettek-e. Ilyen ellenőrzéseket végeztünk. Holnap reggel jól kell teljesítenünk, hogy felkészüljünk az időmérőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: