DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Miért nem kap Mercedes-motort a Red Bull?

A Mercedes nem szeretne kockáztatni, hogy győzelmeket veszítsen a Red Bull-lal szemben, illetve azt sem viselnék el, ha az osztrák csapat az ő hírnevüket is lerombolná, mint a Renault-ét.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz elárulta, elsősorban Mercedes-motort szerettek volna beszerelni autójukba a 2016-os szezonban, azonban a gyártó nem kíván együttműködni velük. Toto Wolff elárulta, a csapaton belül leültek, hogy megtárgyalják a dolgot, azonban végül úgy döntöttek, az lesz a legjobb a Mercedes számára, ha nem létesít partnerkapcsolatot a Red Bull-lal. „A bizottsággal arra az elhatározásra jutottunk, hogy mi, motorszállítóként és csapatként hosszú időn át keményen dolgoztunk azért, hogy a mai sikereket elérjük.”

Toto Wolff



„Ezért két héttel ezelőtt úgy döntöttünk, nem kínálunk fel motort a Red Bull számára. Továbbra is azt a modellt követjük, hogy független, privát partnerekkel működünk együtt, és tiszteletben tartjuk a már meglévő kapcsolatunkat az ügyfélcsapatainkkal – mindamellett, hogy elsősorban a Mercedes istállóra koncentrálunk. Mi együttesen, objektíven hozunk döntéseket, figyelembe vesszük az összes érvet és ellenérvet.”

A motorsport-igazgató utalt rá, kötelességük fenntartani a márka jó hírnevét, a Red Bull pedig lerombolta a Renault-ét, ami nem jelent jó referenciát számukra. „Ez egy olyasvalaki véleménye, aki felelős a Mercedes motorsport-programjáért, 1200 alkalmazottért, valamint felelős azért is, hogy a Mercedes mint márka megfelelő reprezentációt kapjon az F1-ben, illetve meg kell bizonyosodnunk arról is, hogy mások is megfelelően képviseltessék a nevét.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: