DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Mercedes: Csapatutasítással Vettel ellen?

Ha kell, a szezon végéhez közeledve a Mercedes csapatutasítással védekezne az egyre inkább feltörekvő Sebastian Vettellel és a Ferrarival szemben – árulta el Toto Wolff.

Sebastian Vettel a Szingapúri Nagydíjon idén immár harmadik alkalommal tudott a dobogó legfelső fokára állni, így a német továbbra sem hagyja, hogy a Mercedes-pilóták ­– az autójuk kiemelkedő teljesítménye ellenére – meglógjanak tőle. A Ferrari versenyzője jelenleg a világbajnoki tabella harmadik helyét foglalja el Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögött, lemaradása azonban az ezüstnyilak dominanciája ellenére nem olyan nagy.

 Wolff, Arrivabene



Hétvégi győzelmével Vettel 8 pontra közelítette meg Rosberget a vb-pontversenyben, Hamiltonhoz képest pedig 49 egység a hátránya. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elmondta, úgy tűnik, komoly ellenfeleikre akadtak a hétvégén, így meg kell vizsgálniuk, hogy pontosan mi történt és hogyan kerülhetnek vissza az élre. „Nem vesszük félvállról a vereséget” – mondta. „Tudjuk, mire vagyunk képesek. Természetesen meg akarjuk érteni, hogy mi történt Szingapúrban, de nem fejfájással érkezünk meg Suzukába.”

A kérdésre, tervezik-e, hogy csapatutasítással próbálják megbefolyásolni az eredményeket annak érdekében, hogy a Mercedes érdekei érvényesüljenek a futamokon, Wolff őszintén így válaszolt: „Ha a végére sokkal kisebb lesz a különbség, akkor meg fogjuk gondolni a dolgot.” A Mercedes eddig mindig hagyta harcolni a pilótákat, „egészen addig, míg nem tolják le egymást a pályáról” – tette hozzá Niki Lauda. Wolff mindazonáltal reméli, hogy csapatutasításra nem kerül majd sor: „Nyugodtnak kell maradnunk, az autó ugyanaz maradt, nem veszítettünk a teljesítményünkből.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: