DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz: Én mindig elengedtem Verstappent!

Lesz mit megbeszélniük a Toro Rosso pilótáinak a futamot követően, miután Max Verstappen a csapatutasítás ellenére nem engedte el versenytársát, Carlos Sainzot.

A Toro Rosso a futam utolsó köreiben több alkalommal is felszólította Verstappent, hogy adjon szabad utat a nála sokkal gyorsabb csapattársnak, azonban a 17 éves versenyző egy határozott „nemmel” válaszolt – a kérést hiába ismételték meg többször is, végül Verstappen a nyolcadik, Sainz pedig a kilencedik pozícióban fejezte be a Szingapúri Nagydíj futamát.

 

 Max Verstappen, Carlos Sainz



Sainz azért akart elmenni csapattársa mellett, hogy utolérhesse Sergio Perezt – a spanyol úgy érezte, sokkal gyorsabb is lehetne, és esélyt látott arra is, hogy megelőzze a Force India pilótáját. Sainz elmondta, csalódott a hollandban: „Úgy éreztem, meg tudom előzni a Force Indiát, de ez az ő választása. Nagyon magabiztos voltam azt illetően, hogy megcsinálhatom, de ő úgy döntött, hogy ne tegyem. Én mindig azt akarom, hogy a csapat a tőle telhető legjobbat érje el.” 

„Ebben az évben már három vagy négy alkalommal elengedtem őt. Őt négyszer kérték meg, hogy engedjen el engem, és nem tette meg. Ez egy kicsit fáj.” A spanyol azonban hozzátette, nem fog emiatt konfliktusba keveredni fiatal csapattársával, mivel a csapat nem magyarázta el neki, hogy pontosan miért is kellene elengednie őt. „Nem akarok vitát ebből” – zárta rövidre. Sergio Perez végül 6 tizedmásodperccel végzett Verstappen előtt a hetedik helyen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: