DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg és Massa egymást okolják

Nico Hülkenberg nem érti, miért büntették meg őt a versenybírák a Szingapúri Nagydíjon, miután ütközött Felipe Massával – a német 3 hellyel hátrébbról rajtol Japánban.

Massa éppen első kerékcseréjét követően a bokszból hajtott vissza a versenypályára, amikor mögötte Hülkenberg megérkezett, majd a két autó összeütközött. Az eset következtében a Force India a gumifalban kötött ki, így számára véget ért a futam, Massa azonban folytatni tudta – később váltóhiba miatt azonban ő is feladni kényszerült a versenyt. A stewardok úgy döntöttek, az incidensben Hülkenberg volt a vétkes, így a Japán Nagydíjon 3 helyes rajtbüntetéssel sújtják majd.

 Nico Hülkenberg



„Eléggé frusztrált vagyok, két okból kifolyólag” – kezdte Hülkenberg. „Ígéretes verseny volt, szóval ilyen korán, ilyen balesettel befejezni nagyon idegesítő és csalódást keltő. Az ideális íven voltam a 3-as kanyar előtt, ő kijött a bokszból és hátulról nekem jött. Ez egy kicsit furcsa, nem értem, miért kaptam büntetést, ráadásul nem is hallgatták meg a különböző álláspontokat. Láttam őt kijönni a bokszból, de tudtam, hogy én vagyok elöl. Aztán meglökött hátulról.”

Massa azonban nem ért egyet a Force India versenyzőjével, és egyértelműen Hülkenberget okolja a baleset miatt: „Kijöttem a bokszból, belül voltam, fékeztem, ő kívül fékezett, aztán elfordult, mintha ott sem lennék, majd nekem jött. Ha ott marad a jobb oldalon és helyet hagy nekem, akkor is lehetősége lett volna, hogy jobban kigyorsítson és a következő kanyarban megelőzzön. Nem értem, miért kanyarodott rá az autómra, szóval nyilvánvaló, hogy az ő hibája volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: