DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Button kiakadt: Ezt nem csinálhatod az F1-ben

Jenson Button szerint Pastor Maldonado meglehetősen „furcsán” viselkedett a Szingapúri Nagydíj versenyén, és úgy gondolja, a Lotus versenyzője soha nem fog már megváltozni.

Az eset következtében a McLarennek a bokszba kellett hajtania, hogy a csapat egy új első vezetőszárnyat rakjon az autóra. Később a stewardok vizsgálni kezdték a balesetet, azonban úgy határoztak, hogy nem büntetik meg egyik pilótát sem. Button kiesését nem az ütközés okozta, hanem váltóprobléma miatt kellett befejeznie a futamot, azonban a verseny után kifakadt Maldonadóra, aki véleménye szerint veszélyesen versenyez és „soha nem fog megváltozni”.

 Jenson Button



„A Lotusok olyan lassúak voltak…” – kezdte. „Belül próbálkoztam, és nem tudom, hogy Maldonado mit gondolt, hova megyek. Nem gondolnám, hogy a fékjeimet tesztelte, de nem gyorsult. Közvetlenül mögötte mentem, szóval gondolhatnánk, hogy az én hibám volt, de nem gyorsított ki a kanyarból. Ez nagyon, nagyon furcsa. Nyilvánvalóan megpróbálta a belső ívet védeni, egy kanyarral korábban pedig kiszorított a pályáról.”

„Nem tudom, hogy mit akart” – bosszankodott Button. „Talán a nézőtérre akart kitolni. Nem hagyott helyet nekem. Ezt nem csinálhatod az F1-ben, különösen egy olyan pályán nem, mint ez – de nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ezt tette. Itt két olyan emberre van szükség, akik megértik, hogy egy csatában mekkora távolságot kell tartani, és én olyanokkal versenyeztem, akik úgy látszik, hogy ezt nem tudják. Nagyon furcsa – nem változott, és soha nem is fog megváltozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: