DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A biztonsági autón múlt Ricciardo győzelme?

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája úgy gondolja, a verseny biztonsági autós periódusai meggátolták abban, hogy esélye legyen megtámadni Sebastian Vettelt az első helyért.

A Red Bull-versenyző nem akarta hagyni, hogy ferraris ellenfele meglógjon előle, és abból szeretett volna előnyt kovácsolni, hogy autóján jobban működtek a Pirelli abroncsai. Bízott benne, hogy a taktikája beválik, és a kiállások alkalmával átveheti a vezetést Vetteltől, ám a stratégia egészen addig tűnt megvalósíthatónak, amíg Bernd Mayländer pályára nem gurult a biztonsági autóval – az ausztrálnak és a Red Bullnak így be kellett érnie a második hellyel.

 Daniel Ricciardo



Ricciardo így hiába próbálta tartani Vettel tempóját, és hiába sikerült az abroncsokkal is spórolnia – az ausztrál mindezt azért tette, hogy a bokszkiállások során esetleg a német elé tudjon vágni. A kérdésre, miszerint a biztonsági autó megakadályozta-e abban, hogy elvegye az első helyet Vetteltől, a Red Bull versenyzője így válaszolt: „Azt hiszem, tényleg a safety car határozta meg a versenyt. Nem mondom, hogy bármi garancia lett volna rá, de az első etapban meglehetősen erősek voltunk.”

„Ahogy múltak a körök, életre keltünk, kicsit jobban támaszkodhattunk a gumikra, és úgy láttam, hogy ez a kezemre játszott. Amikor láttam, hogy a biztonsági autó kijön, kicsit ideges voltam, de tudtam, hogy lesz még egy kiállás – még egy esély arra, hogy ugyanezt a procedúrát megismételjem. De aztán megint jött a safety car. De ez volt a helyzet, minden tőlünk telhetőt megpróbáltunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: