DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Rossi nagyon sajnálja az autótörést

A Manor új versenyzője, Alexander Rossi rendkívül ideges volt, miután az első szabadedzésén falhoz csapta autóját, hiszen nem így szeretett volna indítani az első versenyhétvégéjén.

Az amerikai pilóta a 18-as kanyarban ütközött a falnak az első tréning utolsó perceiben, ennek következtében az autó összetört, így piros zászlóval szakították meg az edzést. Rossi elárulta, változtattak az autó beállításain, amihez nem sikerült megfelelően alkalmazkodnia, ezért történt a baleset. „Hogy őszinte legyek, eléggé ideges voltam. Nem ez az, amit szeretnél az első edzéseden. Kipróbáltunk néhány új dolgot, és nem számítottam arra, hogy a változások annyira extrémek lesznek, mint amilyenek voltak.”

 

 Alexander Rossi



Rossi szerint maga a hiba nem volt súlyos, azonban a szingapúri versenypálya adottságai miatt nem úszhatta meg autótörés nélkül az incidenst: „Kis hiba volt, de a következmények súlyosak voltak a helyszín miatt” – nyilatkozta. „Kritikus vagyok magammal szemben, és ez valami olyan, amit el lehetett volna kerülni. De a csapat és én is továbbléptünk. Fantasztikus munkát végeztek, hogy a második szabadedzésre kész legyen az autó. A harmadik tréning nagyon munkás lesz, annyi kört fogunk megtenni, amennyit csak tudunk.”

A 23 éves versenyző úgy nyilatkozott, nem okozott számára problémát, hogy hozzászokjon a Manor versenygépéhez, csak az telik időbe számára, hogy alaposan megismerje a Pirelli abroncsok működését. „Hamar felvettem a tempót, azonnal kényelmesen éreztem magam az autóban. Nem érzem azt, hogy körökre lenne szükségem ahhoz, hogy gyorsan tudjak menni. Csak azért kell néhány kört megtennem, hogy megértsem a gumikat és a kezelésüket.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: