DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Mindegy, hogy mivel, csak nyerjek

Daniel Ricciardo csak azt szeretné, hogy csapata egy olyan motorgyártót találjon a 2016-os szezonra, amellyel végre lehetőségük lesz dobogós helyezéseket, illetve győzelmeket elérni.

A Red Bull jövőjét továbbra is bizonytalanság veszi körül, a csapat ugyanis még nem határozott a következő évi motorbeszállítójáról. Ricciardo úgy nyilatkozott, számára mindegy, hogy milyen erőforrás dübörög majd az autóban, csak azt kívánja, hogy versenyképesek legyenek vele. „Én a leggyorsabbat szeretném, bármi legyen is az. Azt mondják, hogy Mercedes vagy Ferrari? Akármi is adja a nagyobb esélyt a győzelemre, én azt akarom. Majd meglátjuk, hogy mi történik.”

 Daniel Ricciardo



„Jelen pillanatban nem érdekel, hogy milyen motorunk lesz, ha megadja az esélyt a győzelemre. Már annyi ideje zajlanak a tárgyalások…” – folytatta Ricciardo. „Ebben az évben nyilvánvalóan számos kihívással kellett szembenéznünk – nekem, versenyzőként is, illetve a csapatnak is. Olyat szeretnénk, amelynek a segítségével többször dobogóra állhatunk, és olyat, amelyet csapatként mindannyian megérdemlünk.”

 

Az ausztrál versenyző biztos benne, hogy egy jobb motorral közelebb kerülnének ellenfeleikhez: „Biztos vagyok benne, hogy szorosabb lenne. Néhány versenyen már most is közelebb voltunk a Mercedeshez, elég kis távolságból követtük őket ahhoz, hogy azt gondoljuk, egy másik erőforrással a nyomukban lehetnénk. Más pályákon azonban, ahol 1,5 mp-cel gyorsabbak voltak, nehéz volt azt mondani, hogy egy másik motorral nagyobb esélyünk lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: