DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
F1

Alonso: Újabb vb-cím nélkül is büszke leszek

Fernando Alonso szerint csak a csodában bízhatnak azok a versenyzők, akik nem Mercedesben ülnek – a spanyol azonban reméli, karrierje során még küzdhet a bajnoki címért.

Alonso és a McLaren küszködése egyelőre nem múlik az idei évben, azonban a csapat reméli, a szezon második felében néhány helyszín fekszik az autójuknak, így a pontokért harcolhatnak majd. „A Mercedes legyőzéséhez valamit teljesen másképp kell csinálni” – mondta, majd rövid megállapítást tett a mezőny jelenleg valószínűsíthető érzéseiről. „Vagy egy Mercedesben ülsz, vagy frusztrált vagy. Nem számít, hogy mások mit mondanak – a Williams is néha dobogóra áll itt-ott, de nem lehetnek boldogok.”

 Fernando Alonso



„A Mercedes jelenlegi előnye elég nagy, de ez van. Nicónak és Lewisnak megvan a lehetősége, hogy a világbajnoki címért harcoljon, nekünk, többieknek azonban csak a csoda marad. Ez a csoda remélhetőleg elérkezik számunkra Japánban.” A spanyol mindemellett nem sürgeti a jó eredményeket, nemrégiben olyan kijelentést tett, hogy ez a szezon már csak teszt számukra.

A kétszeres világbajnok hozzátette, még van ideje a Formula-1-ben ahhoz, hogy az élen harcoljon, és nagyon bízik benne, hogy ez a McLarennel meg is valósulhat. „Nincs határidő. Tudom, hogy már nem vagyok fiatal, de van egy három évre szóló szerződésem a McLarennel. Miután befejeztem ezeket az éveket, meglátjuk majd, hogy abban a pozícióban leszek-e, hogy a bajnoki címért harcoljak. Ha nem fognak jól kinézni a dolgok, akkor talán majd másként fogom gondolni. Elégedett vagyok a terveinkkel, és ha nem is jön majd össze a harmadik vb-cím, akkor is büszke leszek a karrieremre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: