DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Alonso: Össze kell jönnie a pontszerzésnek

Fernando Alonso szerint a McLarent hétvégén a pontszerzők között láthatjuk – a spanyol bízik benne, hogy az előző versenyeken begyűjtött büntetések most beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

A csapat vállalta a motorcsere miatti rajtbüntetéseket az olyan pályákon, ahol tudták, hogy nem lehetnek versenyképesek, így jelenleg több erőforrással gazdálkodhatnak. Alonso meglehetősen optimistán nyilatkozott a Szingapúri Nagydíjat megelőzően, ahol szerinte a pontszerzésben bízhatnak. „De először még ki kell várnunk a dolgokat” – tette hozzá. „Még túl korai lenne jóslatokba bocsátkozni, mert nem tudjuk, hol állunk. Ez a hétvége azonban minden bizonnyal egyike azoknak, amelyektől kicsit többet várhatunk, mint Belgiumban és Monzában.”

 Fernando Alonso



„Így megpróbálunk majd minél profibbak lenni. Ha problémamentes hétvégénk lesz, akkor a pontszerzők között lehetünk. Ez a pálya sokkal jobban fekszik nekünk, és a belgiumi és monzai büntetések után kicsit nagyobb játékterünk van a motorokkal kapcsolatban, szóval úgy gondolom, Szingapúrban ismét komoly versenyt teljesíthetünk” – mondta Alonso, majd hozzátette, mindehhez az lesz szükséges, hogy a pénteki és szombati szabadedzéseken minél több kört teljesítsenek majd az autóval.

„Csak így lehet felépítenünk a bizalmunkat az autó felé. Aztán egy jó időmérőre lesz szükségünk, illetve a rajt is döntő lesz itt. A futam azonban mechanikai szempontból is kemény lesz a váltó és a fékek számára. Mindennek tökéletesen kell alakulnia, hogy jó eredményt érhessünk el. Így össze kell, hogy jöjjön a pontszerzés” – nyilatkozott a spanyol, aki idén eddig két alkalommal tudott az első tíz között végezni: a Brit, valamint a Magyar Nagydíjon. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: