DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Button és a keserű vég - mi lesz a brit sorsa?

John Watson korábbi F1-es versenyzőnek vannak tapasztalatai a McLarenről, és úgy véli nem biztos, hogy honfitársának meg kellene várnia, amíg a Wokingiak felveszik a harcot a meezőnnyel.

Az északír versenyző 1979 és 1983 között öt éven keresztül volt a wokingi alakulat tagja, ez idő alatt pedig négy győzelmet szerzett csapata számára. Watson a Sky Sportsnak nyilatkozott excsapata jelenlegi helyzetéről, kitérve Jenson Button szerződésére, valamint a korábban már a sportigazgató Eric Boullier által is megemlítetett szponzorpénzek hiányára.

„Jensonnak fel kellene tennie magában a kérdést, hogy ’biztosan ki akarok tartani a keserű végkifejletig?’ - ráadásul az is megtörténhet, hogy bár tiszteletre méltó jövedelmezést kap majd, viszont a teljesítménye alapján. Egyszer csak azt fogja érezni, hogy olyan helyzetbe kerül, amelybe nem szeretett volna” - mondta Watson.



Ami azt illeti, jelenleg is komoly eltérés mutatkozik a McLaren pilótáinak fizetése között - amíg Fernandó Alonsót évi 40 millió fonttal „ajándékozza” meg csapata, addig a 2009-es világbajnok számláján „csak” évi 8 millió font figyel, ami néggyel kevesebb, mint az előző évben. Woking még ennek ellenére is kutakodik az olcsóbb megoldás után, ami a partvonalon figyelő Stoffel Vandoorne, és a tesztpilóta (valamint a kedden kezét törő) Kevin Magnussen érkezését vetíti előre.

Nem csoda, hogy az egykoron dicső csapatnak, tapogatnia kell a zsebeit, hiszen nem kerülgetik a szponzorok a McLarent. „Ha nyerő autód van, felfigyelnek rád, benne vagy a tv-ben, és ott vagy a dobogón is, ami azt jelenti, hogy az ázsiód egyre feljebb emelkedik. Úgy vélem, hogy a McLarené ez esetben igencsak hanyatló stádiumban van” - mondta Watson

A McLarennek mindenképpen el kellene kerülni a Red Bull-Renault-féle szakítást a Hondával, de Watson szerint ez sem kizárható. „Egyszer még ez is eljöhet, minden az adott lehetőségeken múlik - de ez csak spekuláció a részemről. Egy olyan csapatnak, mint a McLaren, győzelemre van szüksége, dobogókat kell szereznie, és ott kell lennie az élen, hogy helyreállítsa renoméját.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: