DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Maldonado: Nem én tehetek a balesetekről

A venezuelai pilóta csupán négy F1-es versenyt fejezett be eddig idén, de állítja: nem ő tehet a kiesésekről, más versenyzők találják meg rendszeresen. Mint Monzában.

Pastor Maldonado sebességéhez nem fér sok kétség, ugyanakkor ahhoz sem, hogy nincs még egy olyan versenyző a mezőnyben, aki ekkora erővel vonzaná a baleseteket és kieséseket. Ilyen szempontból már most az idei „legeredményesebb” szezonja. Olaszországban nyolcadik alkalommal nem ért célba, korábban legfeljebb hétszer adott fel versenyt egy év során. A pilóta azonban kitart amellett, hogy nem az ő hibája a temérdek be nem fejezett futam.

„Nem bosszant, mert a versenyzés ilyen” – mondta sztoikusan a motorsport.com-nak a pilóta, akit szezon elején számos műszaki hiba hátráltatott, monacói fékproblémája óta azonban nem esett ki technikai okok miatt. „Ami az én részemet illeti, nem tehetek róla. Más incidensek korlátoznak, emberek, akik nekem jönnek. De hát ilyen a versenyzés, előre tekintek.”



Maldonado egy konkrét példát is felhozott, mit ért „emberek, akik nekem jönnek” alatt: „Nézzék meg a felvételeket Monzából. Az egyik Sauber (Felipe Nasr) Romainnak ment a féktávon. Azt hiszem, a jobb hátsó felfüggesztése eltört. Emiatt Hülkenbergnek ütközött, Hülkenberg pedig nekem. Egymás mellett voltunk, de a jobb első megrongálódott, és ennyi volt, nem tehettem mit ellene.”

„A szingapúri versenynek rendben kell lennie” – tért ki a szezon következő állomására Maldonado, aki a szezon folyamán két tiszta nagydíjat teljesített, melyeken hetedik helyet ért el. „Voltak jó versenyeink, nehéz körülmények között is, Ezért remélhetőleg néhány elveszett pontot sikerül visszaszereznünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: