DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Lotus: Fiúk, legyetek óvatosabbak!

Az enstone-i csapat F1-es pilótái, Pastor Maldonado és Romain Grosjean is koccant a monzai rajtnál, két körrel később már egyikük sem volt versenyben - a csapat szerint óvatosabbnak kellene lenniük.

Noha a verseny utáni nyilatkozatokban mindketten az ellenfeleket hibáztatták, attól még tény, hogy sem Maldonado, sem Grosjean nem érte meg a második kör végét, ugyanis előbb Hülkenberggel, utóbbi pedig a némettel és Ericssonnal is koccant. A venezuelai versenyző a kör végén a bokszba csorogva állt ki a futamból, a francia pedig a második fordulóban húzódott a pálya szélére. Maldonadónak ez már a nyolcadik kiesése volt idén, zsinórban a második olyan, ahol nem tudott kettőnél több kört teljesíteni.



Amikor az Autosport arról kérdezte a Lotus helyettes csapatfőnökét, Federico Gastaldit, hogy más hozzáállásuk lesz-e ezentúl a rajtprocedúrákban, így válaszolt: „Abszolút. Nem lehet azért hibáztatni a pilótákat, hogy megpróbálják kihozni a legtöbbet a lehetőségekből, de természetesen dolgoznunk kell rajta. Talán meg kellene fontolnunk, hogy visszafogottabbak és óvatosabbak leszünk a rajtnál. Ezt mindenkivel megtárgyaljuk, aki részt vesz a stratégia kialakításában: Nick Chesterrel, Alan Permane-nel, és természetesen a pilótákat is bevonjuk majd. Együtt kell kitalálnunk valamit.”

A Lotus kettős kiesésének az lett az eredménye, hogy a Force India lépett fel eléjük az ötödik helyre a pontversenyben - Gastaldi szerint ez igencsak frusztráló, tekintve az E23-as remek potenciálját. „Az időmérőnk fantasztikusan alakult, még Pastor is bekerült a Q3-ba, így nagyon csalódást keltő és frusztráló volt a csapat számára, a pályán és a gyárban végrehajtott erőfeszítések és kemény munka után. Az autónk remek, és ezzel a pilóták kezében remek eredményeket lehet elérni, de az ilyen esetek megjósolhatatlanok. Senki sem akar balesetekbe keveredni, de megtörténik, amiért senki sem hibáztatható” - tette hozzá az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: