DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Még nyolc évig biztos Melbourne helye

Az ausztrál pálya már szerződéssel rendelkezett a 2020-as szezonig, melyet további három évvel meghosszabbítottak. Ezzel átlépi a 25-öt az Albert Parkban rendezett nagydíjak száma.

Melbourne, ahol az Albert Parkban 1996 óta tartanak Formula-1-es versenyt – az Ausztrál Nagydíj Adelaide-ből költözött ide az említett évben, s került a szezonzáró pozíciójából a nyitóversenyébe –, tavaly jelentette be, hogy sikeresen meghosszabbította bizonytalannak tűnő kontraktusát 2020-ig.



A tavalyi hosszabbítást megelőző eredeti szerződés az idei versennyel járt volna le, a szervezők azonban ezúttal nem vártak olyan sokáig, és már most bejelentették, a kontraktust további három évvel, azaz 2023-ig meghosszabbították. Ezzel a következő nyolc Ausztrál Nagydíj sorsát biztosították.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy meghosszabbítottuk kapcsolatunk Melbourne-nel, amely továbbra is mintául szolgál a Formula-1-es eseményeknek világszerte. Az új megegyezésnek köszönhetően a város 25 egymás követő évben látja majd vendégül a Formula-1-et, amely óriási eredmény” – kommentálta a hírt Bernie Ecclestone.

A következő, 2016-os Ausztrál Nagydíj a megszokottnál később, április 3-án indítja a királykategória új szezonját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: