DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Maldonado bizakodó a 2016-os szezon előtt

A venezuelai pilóta ötödik szezonját tapossa az F1-ben de könnyen lehet, hogy nem lesz hatodik: a szponzori szerződések miatti konfrontációk állíthatják parkolópályára a Lotus pilótáját.

Néhány nappal ezelőtt Mark Webber azt nyilatkozta Pastor Maldonadóról, hogy nincs helye a Forma-1 mezőnyében, de múltbéli eredményeit alapul véve ez nehezen kijelenthető, hiszen 2010-ben GP2-bajnok lett, és már F1-es futamgyőzelem is áll a neve mellett - ezt azért nehezen lehetett volna véghezvinni némi tehetség nélkül, még akkor is, ha egy egész ország, valamint a világ egyik legnagyobb olajexportőre áll az ember háta mögött.



Mégis, a csillagok állása egyelőre azt mutatja, hogy Pastor Maldonado könnyen kiszorulhat a 2016-os rajtrácsról, köszönhetően annak, hogy a Lotust felvásárolni készülő Renault-nak a Total francia olajipari vállalattal van szerződése, ami szembemenne a Maldonadót évi 50 millió dollárral támogató PDVSA érdekeivel. Az mindenesetre tény, hogy a venezuelai pilóta szerződéssel rendelkezik a következő szezonra is.

„Ha jön a Renault, ha nem, szerződésem van a következő szezon végéig” - idézte Maldonadót az Autosport. „Ha jönnek, Isten hozta őket, remélem, hogy ez a legjobb a csapat számára. Ha nem akarnak engem megtartani, legyen, de egészen más információim vannak ezt illetően. Az alapján, amit hallottam, szívesen dolgoznának velem.”

Az említett szerződés miatt Maldonado nem is tárgyalt más csapatokkal, igaz, van egy-két gárda a mezőnyben, amely az utolsó pillanatban is elfogadná a venezuelaival kéz a kézben járó bizonyos 50 millió dollárt - csak a rend kedvéért, a Manor és a Sauber egész éves költségvetésének csaknem a felét jelentené ez az összeg. „Egyelőre nehéz bármit is mondani, amikor nem vagyunk száz százalékig biztosak a terveinkben. Ez a Forma-1, ez is a munkám része. Ebben a pillanatban csendesen alakulnak a dolgok” - mondta Maldonado, aki végül odaszúrt a spekulációkat keringető médiának: „Csak a ti oldalatokról hallok pletykákat, az enyémről és a csapatéról egyáltalán nem.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: