DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Ütős brazil csapat a Bajnokok Tornáján

Szépen alakul az idei Race of Champions mezőnye: immár a brazil párost is bejelentették, melyet egy volt és egy jelenlegi F1-es pilóta alkot, akik tíz éve már szerepeltek együtt a tornán.

Újabb csapat összeállítását jelentették be az idei Race of Championsra, melyet november 20-21-én rendeznek Londonban. A brazil páros megegyezik a tíz évvel ezelőttivel: akárcsak 2005-ben a Stade de France-ban, most is Felipe Massa és Nelsinho Piquet képviseli majd a dél-amerikai országot az autósport egyik legnagyobb gálaeseményén.

Azóta persze mindkét versenyző karrierje jelentősen előrelépett, hiszen Massa 2005-ben még csak arra készült, hogy a Ferrari versenyzője lehet majd, míg Piquet abban az évben teljesítette első GP2-es szezonját. A páros akkor a negyeddöntőben kiesett az USA ellen, hiszen míg Massa le tudta győzni Travis Pastranát, addig Piquet kétszer is kikapott Jeff Gordontól. Azóta egyébként egyikük sem szerepelt a RoC-on.

massa_roc_archiv

Massa a RoC-on a 2000-es évek közepén


„Nagyon örülök, hogy tíz év után visszatérhetek a Bajnokok Tornájára” – idézi Massát a GPUpdate. „Roppantul élveztem annak idején a párizsi eseményeket is, így régóta esedékes volt már a visszatérés, hogy találkozhassak sokakkal a világ legjobb versenyzői közül, különböző bajnokságokból. Azóta a Race of Champions sokszor ütközött saját brazíliai gokartversenyemmel, az idei viszont tökéletes alkalom arra, hogy ismét részt vegyek rajta. Ritkán adódik alkalom a sportágunkban, hogy az országodat képviselheted, ezért is várom a versenyt, ahogy azért is, mert Nelsonnal egy csapatban lehet, akivel mindent megteszünk majd, hogy Brazíliáé legyen a Nemzetek Kupája.”

Csapattársa, Piquet aligha meglepő módon szívesen tér vissza Londonba: „Nagyszerű évem volt, nem is lehetne jobban lezárni, mint a Race of Championson való részvétellel. Idénről sok szép emlékem van Londonról, hiszen itt rendezték a Formula-E fináléját, ahol a mezőny átverekedve magam szereztem meg egyetlen ponttal a címet. Remélhetőleg ez egy jó előjel a Bajnokok Tornája előtt, s persze azt is várom, hogy ismét Felipe partnereként versenyezhessek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: