DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

A Pirelli keresi Rosberg defektjének okát

A Pirelli bejelentette, hogy vizsgálatot kezdett annak érdekében, hogy kiderítsék, mi okozta Nico Rosberg defektjét a Belga Nagydíj második szabadedzésén.

Nico Rosberg számára eddig nem alakul jól a Belga Nagydíj hétvégéje: a Mercedes versenyzőjének boldognak kellene lennie, hiszen bármikor megszülethet gyermeke, azonban a versenypályán nincs szerencséje. Az első szabadedzésen váltógondokkal küzdött, délután pedig nagy tempónál kapott defektet, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem törte össze autóját.

 Pirelli



„Vizsgáljuk, hogy pontosan mi történt Nico Rosberg gumijával” – erősítette meg a Pirelli. Az eset 300 km/h körüli tempónál történt, így érthető, hogy a versenyző nagyon megijedt. „Nagyon sokkoló érzés ekkora sebességnél elveszíteni az uralmat az autó felett. Nem rajtam múlott, csak a szerencsémen, hogy nem a gumifalban kötöttem ki” – nyilatkozta Rosberg közvetlenül az esetet követően.

A német versenyző elmondta, először nem tudta, hogy pontosan mi történt, csak azt, hogy veszélyes szituációba került, illetve, hogy „valami hátul tönkrement”. A Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe szintén nagyon megijedt a történtekkor: „Soha ezelőtt nem láttam még ilyet. Ez egy kemény pálya a gumikra nézve, de ne bocsátkozzunk jóslatokba.” Amikor pedig a szakembert arról kérdezték, biztonsági kockázatot jelentenek-e a Pirelli abroncsai, így felelt: "Túl korai ilyen kijelentéseket tenni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: