DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

„Kiminél jobbat nem találhatott a Ferrari”

A lehető legjobb döntést hozta a Ferrari Kimi Raikkönen szerződésének meghosszabbításával, állítja a korábbi finn versenyző, Mika Salo. Viszont lehet, hogy nem is ez tartotta fel a pilótakeringőt.

Salo, aki 1999-ben hat verseny erejéig szintén a Ferrari versenyzője volt és kétszer dobogóra is állt velük, örömmel hallotta a szerdai bejelentést, szerinte ugyanis a csapat sokkal jobban jár így, mintha Valtteri Bottast vagy akár Nico Hülkenberget igazolta volna le 2016-ra.

Dppi_00115010_274



„A Ferrari egy józan és bölcs döntést hozott, nem létezett ugyanis Kiminél jobb választás” - mondta el véleményét a 48 éves Salo a finn MTV-nak. „Én csak annyit tudok, hogy Kimi opciója egy hónappal ezelőtt lejárt. Ennél többre talán sohasem fog fény derülni. Az viszont most már egyértelmű, hogy minden spekuláció teljesen értelmetlen volt. Amikor egy munkakapcsolat jól működik, akkor azt folytatni is kell tovább.”

Sokan azt várták, hogy a Ferrari döntése mozgásba lendíti majd a pilótapiacot, és ezt követően gyorsan több elem is a helyére kerül, ám úgy tűnik, egy nagy bizonytalansági tényező még mindig gátat szab a helyezkedésnek. Ez a Renault lehet, amely márka még mindig nem döntött arról, hogy a Lotus megvásárlásával gyári csapatként visszatér-e az F1-be. Amennyiben igen, akkor a franciák Total olajcéggel való szoros kapcsolata miatt jó eséllyel Pastor Maldonadónak a PDVSA támogatásával együtt is távoznia kellene, ami új kapukat nyithat meg az átigazolások forgatagában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: