DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Kimi: Idén könnyebb lesz az Eau Rouge

A Spában legsikeresebb aktív pilóta, Kimi Raikkönen arra számít, hogy idén nem lesz annyira nehéz bevenni az F1-es versenynaptár legismertebb kanyarját, mint egy esztendővel korábban.

A Belga Nagydíjhoz közeledve természetesen a jelenlegi mezőny alighanem legnagyobb Spa-specialistáját, Kimi Raikkönent is megkérdezték a legendás helyszínről, s mindenekelőtt a versenynaptár legismertebb kanyarjáról, az Eau Rouge-ról, mely az autók, az erőforrások és az abroncsok specifikációjától eltérően változó nehézséget jelent a pilóták számára. A finn versenyző abban bízik, hogy az idei Ferrari könnyebben megbirkózik majd az emelkedő bal-jobb-bal kombinációval, mint elődje.

kimi_cs



„Tavaly ismét elég trükkös volt a kanyar, nekünk legalábbis mindenképpen” – nyilatkozta a 2007-es világbajnok. „Attól függ, hogy mennyire jó az autód, de várakozásaim szerint most ismét könnyebb lesz a bevétele. Néhány évvel ezelőtt még bármikor simán be lehetett venni padlógázzal. Ez évről-évre változik, függ az abroncsoktól és persze a körülményektől is. De persze most is rosszra fordulhatnak a dolgok, még mindig egy gyors és izgalmas része a pályának.”

 

A négyszeres spái győztest arra is megkérték, hogy válassza ki kedvenc spái sikerét: „A 2009-est mondanám, mert senki nem várta volna, hogy nyerni fogunk. Abban az évben nem voltunk valami gyorsak, de jól rajtoltunk, az újraindítás is jól sikerült, és valahogy megnyertük a versenyt. Persze mind szép volt, a 2007-es például nagyon fontos volt, sőt 2008-ban is majdnem összejött, két körrel a leintés előtt még vezettünk... Ez egy jó hely.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: