DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ricciardo elfogadta sorsát

Az ausztrál F1-es pilóta a legjobb nem-mercedesesként zárta 2014-et, hogy aztán egy évre rá folyamatosan az autójával küzdjön - Ricciardo szerint meg kellett változtatnia hozzáállását a versenyzéshez.

A tavalyi szezonban csak egy pilóta tudta felvenni a versenyt a Mercedesekkel: Daniel Ricciardo, aki igaz, csak azokon a versenyeken szerezte meg diadalait, amikor az Ezüstnyilaknál nem jöttek össze a dolgok, de legalább ott harcolt az élmezőnyben, teljesítménye pedig egy remek bronzéremben öltött formát év végén. Ezzel szemben 2015 a megpróbáltatások éve lett, számtalan műszaki hibával, és egy tavalyinál gyengébb autó-motor kombinációval. Ricciardo úgy véli, hogy ezek a tényezők aláásták szezon előtti terveit, hiszen akkor még a világbajnoki címet tűzte ki célul erre a szezonra.



„Hogy őszinte legyek, nem volt könnyű” – nyilatkozta az ausztrál az Autosportnak. „A tavalyi évnek köszönhetően igencsak nagy elánnal vágtam neki az ideinek, és mentálisan teljesen késznek éreztem magam a világbajnoki harcra. Még néhány verseny elteltével is azt mondtam magamnak, hogy ’jók leszünk, és oda fogunk érni’. Magyarország előtt viszont nem lett jobb a helyzet, így változtatnom kellett. Nem a pilótafülkében, hanem inkább az egész megközelítésemen. Motiváltnak kellett maradnom, még akkor is, ha tudtam, csak a hatodik hely a legtöbb, amit egy versenyből kihozhatok. Természetesen még mindig motivált vagyok a versenyzést illetően, egyszerűen arról van szó, hogy könnyebb motiváltnak maradni, ha versenyeket is nyersz.”

Az év során Ricciardo számtalan alkalommal került nehéz helyzetbe, de azt mondja, hogy mindig sikerült túljutnia a mélypontokon. „Természeten néhány alkalommal erősen frusztrált voltam. Néha talán túl érzelmesre vettem a figurát, így vissza kellett térnem az alapokhoz, és megbizonyosodnom arról, hogy mindent rendben csinálok. Azaz meg kellett próbálnom ismét a legtöbbet kihozni a lehetőségekből: tehát ha csak a hatodik helyre elég az autó, akkor megpróbáljak legalább hatodikként végezni”- tette hozzá a perthi pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: