DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Ecclestone: A Renault vegye meg a Lotust!

Az F1 mindenható ura gyorsan eldöntötte, hogy mi lenne a legjobb megoldás a Renault szempontjából – vagy hogy mi lenne a legjobb lépés a Renault részéről a Formula-1 szempontjából...?

Az idei nyár legnagyobb kérdése talán a Ferrari második számú ülésének sorsa mellett az, hogy a Renault folytatja-e a királykategóriás szereplést, és ha igen, akkor milyen formában. Az tény, hogy a franciák jelenleg is mérlegelik a lehetőségeiket, melyek közül három opció emelkedik ki: 1) kiszállnak a Formula-1-ből; 2) fenntartják partneri kapcsolatukat a Red Bull csapataival; 3) megveszik a Lotust és gyári csapatként futtatják tovább.

lotus_brit



A cég vezérigazgatója, Carlos Ghosn Bernie Ecclestone-nal is tárgyalt a kérdésről, aki most az Autosportnak ismertette a helyzet állását: „Azt mondták, hogy alaposan átnézik a dolgokat, és remélhetőleg szeptemberre döntést is hoznak. Meg kell várnunk, hogy mi fog történni, minden rajtuk áll. Bárcsak lenne valami, amivel segíthetnénk rajtuk...” – mondta Ecclestone, akit arról is megkérdeztek, hogy ő minek örülne a legjobban:

„Én azt szeretném, hogy megvegyék a Lotust, vagy indítsanak egy teljesen új csapatot. Nem szeretném elveszíteni őket, mivel régóta velünk vannak, könnyű velük üzletelni, kedves emberek, akik sosem drámáznak. Ez az egész csak arról szól, hogy mennyire éri meg nekik ez a dolog” – mondta Ecclestone, aki elmondása szerint tudja, hogy a Lotus által felhalmozott adósságokat a Renault nem szeretné átvenni, s minden esély meg is van arra, hogy ne is kelljen.

Ám a legfontosabb kérdést talán nem is az anyagi szempontok jelentik, hanem az erőforrás, melynek tetemes hátránya tulajdonképpen kiváltotta az egész jelenlegi „Renault-kérdést”. Erről Ecclestone így nyilatkozott: „Szeretném azt látni, hogy versenyképes motoruk van. Ha így lesz, akkor jó formában lesznek. Az viszont nem érné meg a számukra, hogy egy olyan motorral szálljanak be saját csapattal, mely nem versenyképes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: