DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Szóval ezért hibázik annyit Maldonado...?

A venezuelai F1-es teljesítményét két „buta hibától” eltekintve nagyszerűre értékelő Alan Permane elmagyarázta, hogy szerinte miből fakadnak a jellegzetes maldonadós momentumok.

Miután a tavalyi szezon során mindössze két pontot szerzett, Pastor Maldonado feltétlenül előrelépést várt az idei szezontól. Ez csak félig-meddig sikerült, hiszen bár pontszámban már most túlteljesítette a 2014-es szezont, a sorozatos kiesések miatt azonban továbbra is a mezőny legritkábban célba érő versenyzői közé tartozik.

A Lotus pályaműveleti igazgatója, Alan Permane úgy véli, hogy Maldonado még nem hozta ki magából a legjobbat, s a szezon második felében további előrelépésre számíthatunk a venezuelai versenyzőtől: „Pastornak volt már két nagyon erős versenye, és az összes többin is gyors volt. Nagy dolgokat várok tőle a szezon második felében” – nyilatkozta a brit szakember, aki azt is kiemelte, hogy a számos kiesés és probléma közül csak kettőért lehet Maldonadót felelőssé tenni:

maldo_kina_14



„Bahreinben szinte a legvégéről indult, mert gondjaink voltak a fékkel a kvalifikáción, de akár hetedik is lehetett volna a három kiállásos stratégiának köszönhetően, ám hibázott. Kínában pedig buta hibát követett el a bokszbejáratban...” – mondta Permane, aki azonban azt is hangsúlyozta, hogy ezek a hibák a nagy akarásból fakadnak:

„Minden egyes hiba, amit elkövet, azért történik, mert túl keményen próbálkozik. Nem koncentrációhiányról van szó, hanem arról, hogy az utolsó századot is ki akarja sajtolni magából” – mondta Permane.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: