DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Melyik volt az elmúlt öt év legjobb futama?

Egy népszerű F1-es blog olvasói az elmúlt időszak ötödik legjobb versenyének választották az idei Magyar Nagydíjat – kíváncsiak vagyunk, ti hogy látjátok a dolgot: reális ez a helyezés? Szavazz!

A hatalmas népszerűségnek örvendő F1Fanatic című blog olvasói immár hét éve, a 2008-as szezon óta értékelnek minden egyes futamot tízes skálán. Aligha meglepő, hogy a kivételesen izgalmasan alakuló Magyar Nagydíj az idei ranglista élére ugrott, hiszen a szezon során elsőként 9-esnél magasabb, egészen pontosan 9,115-ös értékelést kapott. Eddig egyébként a Malajziai Nagydíj vezetett 8,369-cel.

Ezzel a Sebastian Vettel által megnyert futam az elmúlt időszak legjobb versenyeinek listáján is az élmezőnybe került, egészen pontosan az ötödik legmagasabb értékelést kapta 2008 óta. Az első helyen a 2012-es szezonzáró Brazil Nagydíj áll, ezt követi a kissé talán feledésbe merült, de páratlanul izgalmas 2011-es Kínai Nagydíj. Ezen kívül két tavalyi futam, a Kanadai és a Magyar Nagydíj kapott még magasabb értékelést a mostani futamnál, mely ennek megfelelően többek közt a 2011-es Kanadai vagy épp a tavalyi Bahreini Nagydíjat is megelőzi.

Miután a tízes toplistán csakis 2011 és 2015 közti futamok szerepelnek, úgy döntöttünk, hogy i is így tesszük fel nektek a kérdést: melyik volt az elmúlt öt esztendő legjobb futama?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: