DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Hamilton MotoGP-tesztet kaphat a Yamahától?

A kétszeres F1-es világbajnok, Lewis Hamilton egyik álma valóssággá válhat, ha a MotoGP-s Yamaha csapat esélyt ad neki arra, hogy egy igazi versenymotort tesztelhessen.

A Formula-1 világbajnoka nemrég a Mirror című újságnak nyilatkozta: „Amikor az apám megvette a legelső gokartomat, akkor valójában egy motorra vágytam. Szeretnék tesztelni egy MotoGP-s motort, csak azért, hogy lássam, milyen is az. Természetesen ismerem a dolgokat, de szeretném tudni, hogy képes lennék-e rá.”

Dppi_00115003_728_resize



Valentino Rossi, a világ legismertebb MotoGP-versenyzője csütörtökön elmondta, hogy korábban már beszélt Hamiltonnal erről: „Kérdeztem tőle, hogy motorozott-e már, vagy az alapoktól kellene kezdenie, mire azt válaszolta, hogy jó képességei vannak, egy 450-est vezet, és így tovább. A motorjaink nagyon könnyűek, szóval megpróbáljuk egy kicsit gyengíteni, és természetesen jó lenne, ha Lewis kipróbálná az M1-et.”

A Yamahának és a Mercedesek van egy közös szponzora, a Monster, ami lehetővé teheti Hamilton MotoGP-s terveit.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt Jorge Lorenzo, Valentino Rossi csapattársa is: „Mint ahogy azt Valentino is elmondta, Lewist nagyon érdeklik a motorok. Úgy gondolom, hogy néha motocrossozik, szóval szívesen odaadnám neki az M1-esem, persze egy nagy biztosítással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: