DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Merhi: Most már kihúzom a szezon végéig

A Manor versenyzője ideiglenes megoldásként érkezett a csapathoz, ám valódi ellenfele az ülésért csak a szezon közepén akadt. Elmondása szerint továbbra is ő kapja a gyengébb autót.

A tavaly még Marussiaként futó csapat az Ausztrál Nagydíjat megelőzően – a teszteket kihagyva – támadt fel hamvaiból, két versenyzőjüket pedig különböző feltételek mellett igazolták le: míg Will Stevens a teljes szezonra érkezett, a Roberto Merhivel való megállapodás csak az első néhány, határozatlan számú versenyre szólt. A felállásban azonban a további versenyeken nem történt változás, Merhi a szezon féltávjánál töretlenül az istálló tagja.

Ezúttal viszont komolyabb ellenfelet kapott a nyakába, mint korábban: Fabio Leimer, a 2013-as GP2-es bajnok nyár elején érkezett az istállóhoz tartalékpilótaként, a Magyar Nagydíj első szabadedzésén pedig – Merhi autójával – F1-es versenyhétvége keretein belül is bemutatkozott. Várható, hogy Leimer, akinek bajnoki címe ellenére is nagyon sokáig kellett várnia a lehetőségre, minden esélyt meg fog ragadni. Ráadásul a Hungaroring paddockjában felbukkant az a svájci üzletember is, Rainer Gantenbein, aki éveken át támogatta Leimer pályafutását, tavaly viszont felfüggesztette a segítséget. A svájci Blick úgy fogalmazott, „minden a pénzen múlik”.



„A célom befejezni a szezont a csapattal” – hangsúlyozta Merhi a spanyol Mega csatornának. Továbbra is hangoztatja, nem fizet azért, hogy a Manornál lehessen. „Pénz nélkül nehéz, de igyekszem jó eredményekkel bizonyítani, hogy megérdemlem a helyem.”

A spanyol Marca arról számolt be, hogy Merhi újabb specifikációjú motort kapott a Ferraritól, így autója közelebb került Stevenséhez – bár még mindig a brit technikai feltételei kedvezőbbek. „A kocsim továbbra is két-három km/h-val lassabb, mint az övé. De legalább már nem kell őrült dolgokat tennem, hogy ledolgozzam a körönként egy másodperces különbséget.”

Olyannyira nem, hogy a mai időmérőn több mint fél másodpercet adott kollégájának. „Igazán boldog vagyok azzal, ahogyan ez a hétvége alakul számomra. A holnapi egy nehéz verseny lesz, de mivel az időjárás hűvösebb lehet, kicsit mi is javulhatunk. Jó lenne a csapatot egy szép eredménnyel megakadályozni a holnapi nehéz napon, és pozitív érzéssel nekivágni a szünetnek” – mondta a hivatalos sajtóközleményben a 19. helyet megszerző pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: