DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Grosjean: Bár venné meg a Renault a csapatom

A pilóta nem bánná, ha jelenlegi istállója, a Lotus tulajdonost cserélne. Innentől pedig szárnyal a fantázia: francia F1-es csapat francia versenyzővel, a dobogón pedig Franciaország himnusza szól.

Állítólag a Hungaroringen ül össze tárgyalni a Lotus és a Renault arról, hogy az autógyár visszavásárolhatja az enstone-i alakulatot, és a 2011 előtti időszakhoz hasonlóan újra saját csapatává teheti azt. A jelek arra mutatnak, hogy valóban itt az idő a tulajdonosváltásra, a Magyar Nagydíjon a Lotus részvétele is veszélybe került a Pirelli kifizetetlen számlái miatt.



„A Renault visszatéréséről szóló pletykáknak különösen örülök, emellett rendkívül csábítóak számomra” – fogalmazott Romain Grosjean az RMC Sportnak, aki 2012 óta a Lotus versenyzője, korábban pedig a Renault kötelékébe tartozott, 2009 utolsó versenyein az F1-es csapatban is szerepelt. „Természetükből adódóan a pletykák gyakran tévesek. De igaz, hogy sokat hallottunk a Lotus megvásárlásáról.”

Azt azonban a 29 éves versenyző nem tagadja, szívesen visszatérne a hazai gyár kötelékébe. „Nagyszerű projekt lenne. Fontos az F1-nek, hogy újabb gyártó érkezzen, egy francia csapat pedig fontos lenne a francia rajongók számára. Ha egy francia versenyző is lenne velük, az csak még csodásabbá tenné. Ezután már csak az maradna, hogy a La Marseillaise-t hallgathassuk a dobogón” – folytatta álmodozva Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: