DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Red Bullt tesztelhet a WSR listavezetője

Oliver Rowland a WSR szeptemberi, silverstone-i hétvégéjén futhat néhány kört a Red Bull 2013-as F1-es autójával, de nincsenek hiú ábrándjai a száguldó cirkusszal kapcsolatban.

Karrierje legsikeresebb szezonját futja Olvier Rowland: vezeti a World Series by Renault 3.5-ös szériáját, ahol idén már négy győzelmet számlál, Silverstone-ban pedig bemutatkozhatott a GP2-ben az MP Motorsport színeiben, és egyből dupla pontszerzéssel iratkozott fel az eredménylistára tízedik és hetedik helyezéseinek köszönhetően. Mivel szezon közepén ő áll a bajnokság élén a WSR-ben, szeptemberben, a sorozat silverstone-i hétvégéjén kezéhez kapja a Red Bull RB9-esét egy rövid teszt erejéig.



De nem ez lesz a brit reménység első szárnypróbálgatása F1-es utó mögött: 2011-ben már vezetett egy McLarent, a wokingiak, az Autosport és a BRDC közös jutalmaként. „Négy évvel ezelőtt már volt szerencsém vezetni egy McLarent Silverstone-ben, 10 kör erejéig, és nagyszerű érzés, hogy most egy Red Bullt lesz lehetőségem vezetni, a régi motorral” – idézte Rowlandet az Autosport. „Nagyon várom már, de főleg a két 3.5-ös versenyemre akarok koncentrálni, hiszen az F1-es teszt csak ráadás. Eddig még nem kaptam információkat az előkészületekről, de nagyon hálás vagyok a Red Bullnak és a WSR-nek ezért a lehetőségért.”

A 22 éves pilóta július első hétvégéjén megejtette GP2-es debütálását is, és valószínű, hogy a Magyar Nagydíj alatt is megtalálhatjuk a Hungaroringen. „Nagyon szeretnék ott lenni, de nem rajtam múlik, hanem a Racing Steps Foundation döntésén” – utalt Rowland WSR-es főtámogatójára. Annak ellenére, hogy a brit karrierje felszálló ágban van (az F1-es tesztek mellett már ült a Mercedes szimulátorában is), nincsenek ábrándjai a Forma-1-gyel kapcsolatban. „Meg kell néznünk, hol vannak lehetőségek a jövőt illetően. Ha a DTM-ben, az LMP1-ben vagy az LMP2-ben akad hely, akkor megfontolnék egy hosszabb karriert is ott, hiszen realista vagyok a Forma-1-es álmot illetően” – célzott arra Rowland, hogy mennyire nehéz bekerülni a királykategóriába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: