DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Palmer biztos abban, hogy van még esélye

A GP2-es bajnok, egyben az F1-es Lotus tartalékpilótája, Jolyon Palmer hisz benne, hogy még mindig van esélye 2016-ban elfoglalni a csapat egyik ülését, annak ellenére, hogy a főnökök korábban cáfolták ezt.

A Lotus istálló csapatfőnök-helyettese, Federico Gastaldi már kizárta azt a lehetőséget, miszerint Palmer jövőre ülést kap, mivel mindkét pilótájuknak, Romain Grosjeannak és Pastor Maldonadónak is érvényes szerződése van 2016-ra. Ennek ellenére azonban Palmer elmondta, értesítették arról, hogy lehet esélye feljebb lépni, és debütálni a Formula-1-ben.

palmer_sisak_lotus



„Nem szeretnék jövőre is tesztpilóta maradni, a célom, hogy a Lotusszal versenyezzek, ezért is vagyok itt már egy éve. Azt mondták, hogy lehet még esélyem az ülésre, szóval mindent meg kell próbálnom, és meg kell mutatnom, hogy alkalmas vagyok.”  

Munkája részeként Palmer már részt vett öt első szabadedzésen az idény eddigi részében, amit a szezon második felében újabbak követnek majd. A brit minden alkalommal Romain helyét vette át, ám szerinte ebből a franciának semmi hátránya nem származik. „Az egésznek az a célja, hogy tegyek én is valamit a csapatért. Személy szerint így szerzek tapasztalatot, ami nagyszerű, de semmi olyasmit nem csinálok, ami árthat a csapatnak. Szóval Romain bármire megkér, azt megcsinálom, és minden, amit az első szabadedzésen tesztelek, azt ő is fel tudja használni a hétvége további részében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: