DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Találgattak Schumacherről, beperelték őket

Kinyitja a szemét? Már beszél? Személyre szabott terápiát kap? Ilyen dolgokat írtak Michael Schumacherről azok a német lapok, amelyeknek előbb Corinna haragjával, majd a bírósággal gyűlt meg a bajuk.

Bár a súlyos sérülésekkel járó síbalesete után otthonában gyógyuló Michael Schumacherről mostanság kevés a friss hír, néhány német bulvárlap mégis azt állította, hogy újdonságokat tud a hétszeres világbajnok állapotáról. A hétszeres bajnok felesége, Corinna azonban rögtön látta, hogy az újságok valótlan dolgokról írnak, ezért mindháromat bíróság elé vitte.

corinna_schumacher1



Az érintett lapok közül a Bunte arról cikkezett, hogy Schumacher „néha már kinyitja a szemét” és „érzi Corinna szeretetét”, a Freizeit Revue azt állította, hogy balesete óta először „kimondta első szavait”, míg a Freizeit Spaß azt találta írni, hogy a németet speciális, csak számára összeállított terápiában részesítik, amiről azóta kiderült, hogy egy kiragadott mondat félreértelmezéséből származik.

A müncheni bíróság elfogadta Schumacherék keresetét, és a három szóban forgó lapot „kukkolásban”, „spekulálásban”, valamint a pilóta „magánéletének megsértésében” is bűnösnek találta. Noha az ítélet még nem jogerős, de a bíróság első fokon megtiltotta a lapoknak, hogy a továbbiakban ilyen elfogadhatatlan módon, az újságírás alapelveit megsértve tudósítsanak - jelentette a Süddeutsche Zeitung.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: