DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Erősebb Honda érkezhet Magyarországra

A Motorsport Világtanács kedvező döntése esetén a Honda már a Hungaroringen bevetheti legújabb, az eddigieknél fejlettebb F1-es erőforrását – ha minden igaz, a teljesítményre mentek rá.

A német Auto Motor und Sport állítása szerint, amennyiben a Motorsport Világtanács jóváhagyja a Stratégiai Csoport által megszavazott „plusz egy motor”-kedvezményt a Honda számára, akkor Magyarországra a japán gyártó egy alaposan feljavított erőforrással érkezik majd meg, miután újabb fejlesztési zsetonok használatával tovább erősíthetik a mezőny jelenlegi leggyengébb motorját.alonso_garazs



Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen jellegű fejlesztésről lehet szó, a Marca mindenesetre idézi a japánok motorrészlegének vezetőjét, aki nemrég leszögezte, hogy a megbízhatóság helyett immár a teljesítmény az elsődleges szempont. Ezzel Jenson Button is egyetért, hiszen szerinte egyéb esetben még a 2016-os szezonban sem lesz esélyük elmozdulni a mezőny hátsó régiójából. A brit bizalma mindenesetre töretlen:

„Mit gondolnak, itt lennék még, ha nem így lenne?” – tette fel a kérdést a 2009-es világbajnok. „A jelenre gondolok, és nem a jövőre, hiszen egyértelmű, hogy mondjuk tíz év múlva már nem leszek itt. Egyelőre teljesen bele vagyok merülve a munkába, és teljesen értelmetlen a jövőn spekulálni, hiszen azt sem tudom, hogy holnap mi fog történni. A jelenben kell élnünk, meg kell próbálnunk változtatni a dolgokon, méghozzá amennyire hamar csak lehet.”

Ami Eric Boullier csapatfőnököt illeti, Button semmi esetre sem tenné őt felelőssé a kialakult helyzetért: „Meg kell mondanom, Ericet nagy tisztelet övezi a csapaton belül. Ez egy nehéz helyzet, de mindenki hite töretlen. Egy ennyire nehéz helyzetben különösen fontos, hogy fenntartsuk a motivációt, Eric pedig rengeteget tesz a csapatért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: