DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Maldonado kedvét nem vette el a sikertelenség

A Lotus F1-es pilótája néhány kanyarig jutott Silverstone-ban, ami már nem az első kiesése volt önhibáján kívül. A venezuelai azonban pontszerzésekkel akarja feledtetni az év első felét.

A Lotus eddig szinte minden versenyen ott ólálkodott a pontszerzés közelében, Silverstone-ban azonban dupla kiesés zúzta ketté az enstone-iak álmait. Mi több, Romain Grosjean és Pastor Maldonado már az első kör végét sem érte meg, ami joggal frusztrálhatja a párost – a venezuelai pilóta idén több alkalommal is kénytelen volt olyan problémák miatt leparkolnia autóját, melyekhez köze sem volt, de a sikertelenség ellenére továbbra is reménykedik abban, hogy megfordul szerencséje, és az év második felében sikerül több pontot gyűjtenie.



„Frusztráló, de nem az első eset volt, hogy ez történt. De ilyen a versenyzés, nyomnunk kell tovább” – mondta Maldonado a Motorsport.com-nak. „Jó lehetőség lett volna, hogy pontokat szerezzünk, hiszen az autó remekül működött, különösen a hosszabb etapok során. Remélem, következő alkalommal már pontokkal térhetünk haza. Az autónk eddig mindenütt megállta a helyét, és pontokért harcolhattunk vele, kíváncsian várom, mit hoz majd Magyarország.”

A venezuelai szerint silverstone-i kieséséért Daniel Ricciardo okolható – a Lotus technikai igazgatója korábban egyszerűen túlbuzgónak nevezte az ausztrált a rajt után mutatott viselkedése miatt. „Egyszer csak egy nagy ütést éreztem Romain autója felől, és a videót visszanézve úgy tűnik, hogy Ricciardo miatt került az utamba. Autója jobb elejével nekiment Romain bal hátuljának, ő pedig nem tudta elkerülni az ütközést. A hűtőm megrongálódott, el kezdett szivárogni az olaj az autómból, és az olajnyomás is egyre csökkent, így azonnal le kellett állítanom a motort.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: