DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Kanadai milliárdos és fia a Williamsnél?

Tavaly a Sauber, Marussia és Lotus megvásárlásával hozták szóba Lawrence Strollt, most a Williams következett. Ráadásul a Ferrari F1-es akadémiáján nevelkedő 16 éves fia is a képbe került…

A kanadai Lawrence Stroll – akinek vagyona divatmárkákból származik – neve ismerős lehet azok számára, akik tavaly nyomon követték az F1-es híreket. Az egyébként saját Ferrari-gyűjteménnyel rendelkező üzletembert három különböző csapat megvásárlásával is szóba hozták, bár végül egyik üzlet sem valósult meg. Az olasz Autosprint információi szerint azonban 120 millió eurója továbbra is arra vár, hogy egy tetszőleges F1-es csapatba fektesse.



A lap információi szerint Stroll figyelme ezúttal a Williams felé irányul, amely szűkös anyagi helyzete ellenére is kiváló eredményeket ér el az elmúlt másfél évben, a silverstone-i Brit Nagydíj elején a futamgyőzelemért harcoltak.

A pletykák szerint pedig a kanadai ezzel egyben saját fia, Lance Strollt útját is egyengetné, aki jelenleg a Ferrari utánpótlás-programjának tagja, a Williamsnél pedig 2017-ben kaphatna szerződést. Ami biztos, addig még bőven van tanulnivalója az alacsonyabb szériákban: épp ő az egyik főkolompos azon fiatal pilóták között, akik felelőtlen magatartása miatt botrányosan alakult a Formula-3-as széria elmúlt néhány versenye.

Lawrence Strollt nem csupán valamelyik istálló, de még a Formula-1-es kereskedelmi jogok megvásárlásával is hírbe hoztak. Bernie Ecclestone elismerte, valóban vannak jelentkezők. „Elmondom én, mekkora bajban van most az F1. Jelenleg hárman is komolyan érdeklődnek a bevásárlás iránt” – árulta el a Sunday Times-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: