DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A korábbi Ferrari-főnök elküldené Raikkönent

Az egykor Alain Prost és Nigel Mansell kettősét irányító Ferrari-vezér szerint ismét két nagyágyúra lenne szükség a csapatnál, épp ezért nem Bottasszal pótolná a 2007-es F1-es bajnokot.

A Ferrari korábbi csapatfőnöke, Cesare Fiorio valószínűleg sok szurkolót magára fog haragítani az olasz Gazzetta dello Sportnak tett kijelentésével. A többek közt az Alain Prost-Nigel Mansell párossal is együtt dolgozó, s 1990-ben a verhetetlen McLaren-Honda mögött mindössze 11 ponttal lemaradó istállófőnök úgy érzi, hogy eljött az ideje Kimi Raikkönen távozásának, s azt is elárulta, hogy ő kit szerződtetne a finn helyére.

„Két évvel ezelőtt bizony voltak kétségeim az életstílusával és a korával kapcsolatban, s ezek mostanra be is igazolódtak” – mondta Fiorio a finnről, aki a Williams pilótáival csatázik a bajnoki összetett negyedik helyéért, miközben csapattársa, Sebastian Vettel egy híján hatvan ponttal megelőzi őt.

kimi_silv2



 

Fiorio egyébként nem Hülkenberget és nem is Bottast szerződtetné a csapathoz, hanem ugyanúgy két sztárpilótát ültetne az autóba, mint negyedszázaddal ezelőtt: „Bottas pont jó korban van, de nem elég stabil, sőt úgy gondolom, jelenleg Felipe Massa az erősebb fél a Williamsnél. Szívesen látnék egy másik toppilótát a csapatnál, még akkor is, ha ez problémákat okoz Vettellel... A Ferrarinak meg kellene próbálnia megszerezni Hamiltont, ha pedig ez nem sikerült, akkor Rosberget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: