DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

A Mercedes továbbra is tart a Ferraritól

Bár az olasz F1-es istálló épp a legutóbbi versenyeken teljesített szerényebben a megszokottnál, a Mercedes még mindig gyanakodva figyeli őket – a Scuderia megvillanásai saját feljavulásukra emlékeztetik őket.

Külső szemlélőnek úgy tűnhet, a Ferrari veszített szezon eleji remek formájából – már a második futamon, Sepangban nyertek, azóta viszont nem sikerült hasonló bravúrt megismételni, annak ellenére, hogy az úgyszintén forró, nyári helyszínektől reméltek nagy eredményeket –, de a Mercedes továbbra is tart tőlük, az időnkénti felvillanások ugyanis a németek csapatvezetőjét, Toto Wolffot 2013-as önmagukra emlékeztetik.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátradőljünk és ne törődjünk másokkal. Mert ha ezt megteszed, és nem fejleszted az autód és csapatod, nem folytathatod a győztes szereplést” – figyelmeztetett Wolff. „Ezért kell a rendszert változatlan nyomás alatt tartani. Amikor olyan ellenfeled van, mint a Ferrari, mindazon erőforrásokkal, akkor a nap, amikor már nem te nyersz, nagyon hamar elérkezhet. Ez nem máról a holnapra zajlik, de lassan végbemehet, ha önelégült vagy.”



„Rendszeresen felvillanásokat látunk a Ferrari teljesítményében, ami azt bizonyítja, hogy fejlődnek. Látjuk a szereplésüket a szabadedzéseken, a hosszú etapokat pénteken és szombat reggel, amikor a tempójuk jobb volt, mint a miénk. Aztán ez eltűnt szombatra” – emlékeztetett Wolff az Osztrák Nagydíjra. Ugyanerről a jelenségről a Ferrari-főnök, Maurizio Arrivabene úgy nyilatkozott, hamis képet ad, és talán a versenystratégiát is át kell alakítaniuk, hogy ezt elkerüljék.

Wolffot viszont saját múltbéli teljesítményükre emlékezteti, ami aggodalomra ad okot: „Párhuzamokat látok 2013-mal, amikor nekünk is voltak efféle edzéseink, vagy versenyek, ahol jól teljesítettünk, de nem tartott ki. És ugyancsak emiatt, amikor ilyen teljesítményt látok a Ferraritól, mindig aggódom” – utalt Wolff arra, hogy nem sokkal később, a 2014-es szezonban a csapatnál minden összeállt, és legyőzhetetlenné váltak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: