DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Maldonado: Verstappen nem tisztelte a játékszabályokat

A Toro Rosso újoncának idén sikerült már mindkét Lotus-pilótával ujjat húznia: Ausztriában Maldonadóval került össze, aki szerint átlépte a határt – habár a venezuelai F1-es, aki maga is az agresszív versenyzés híve, nem haragszik rá.

A két versenyző különböző stratégiát futott az Osztrák Nagydíjon, így találkoztak a futam második felében a hetedik helyért küzdve: szuperlágy abroncsain Pastor Maldonado utolérte Max Verstappent. A verseny egyik legemlékezetesebb pillanatát jelentette, mikor a venezuelai a célegyenesben megcsúszott riválisa mögött – rögtön a következő kanyarban Verstappen hibázott, így vándorolt a pozíció a lotusoshoz.

EasyCapture2_5



Bár Maldonado a csapat sajtóközleményében még arról beszélt, mennyire élvezte a csatát, a brit Autosport lapnak máshogyan nyilatkozott. „Egy kicsit… nem úgy mondom, hogy agresszív volt, de nem teljesen tartotta tiszteletben a játékszabályokat. Helyet kell hagyni a másiknak, ő pedig ezt nem tisztelte. Amikor láttam ezt, akkor azt mondtam magamnak, óvatosnak kell lennem, de agresszívabbnak is. Néhányszor a határt feszegette, de nincs gond ezzel. Ha a stewardok nem mondtak semmit, akkor én is azt mondom, rendben van, hagytak minket versenyezni, ez pedig nagyszerű.”

„A szélárnyék és talán a szembeszél miatt történt, az elsőknek valószínűleg több tapadásuk volt a DRS miatt” – magyarázta el Maldonado, miért csúszott meg. „Aztán amint becsuktam a DRS-t, visszajött a tapadás. Kissé ijesztő volt, de nem problémás. Jól kezeltem a helyzetet!”

A Monacóban a másik Lotusszal, Romain Grosjeannal ütköző Verstappen a következőképp emlékezett vissza a harcra: „Élveztem. Nem láttam, mi történt a végén. Nem figyelhettem oda, mert az autót kellett irányítanom. Az ő tempóját figyelve azt hittem, két körig tart majd a csata, aztán kész. Néhány körön keresztül sikerült magam mögött tartani, ez pedig igazán élvezetes volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: