DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ecclestone: Ócska terméket kell árulnom

Egyesek az F1 urát hibáztatják a jelenlegi népszerűtlenségért. Ő a mérnökökre és csapatokra hárítja a felelősséget. Odaszólt kedvencének, Hamiltonnak, valamint a kiscsapatoknak is.

Tagadhatatlan, hogy a Formula-1 nem éli legszebb időszakát, a sportot érő újabb kritikák pedig nap mint nap felbukkannak a médiában. Az ostor gyakran az F1 vezetőjén, Bernie Ecclestone-on csattan: sokan a 84 éves üzletembert és korából fakadó konzervatív gondolkodását tartják felelősnek azért, hogy az elüzletiesedett királykategória megítélése egyre alacsonyabbra kerül. Ecclestone egy nyilatkozatban rámutatott, ha az alapanyag rossz, ő sem tehet csodát.

„A minap néhány mérnökkel beszélgettem, és mondtam nekik, hogy mindig elég jó voltam autók eladásában, most is az vagyok” – kezdte Ecclestone a francia AFP hírügynökségnek adott interjújában. „De megmondtam nekik, ócska terméket adnak nekem, hogy áruljam.” A négyszeres világbajnokhoz, Alain Prosthoz hasonlóan Ecclestone ezeket a mérnököket hibáztatja, akik közreműködnek a túlságosan komplex szabályok megszületésében. „Abszolút, ez 100 százalékban így van. Ha csapatot vezetnék, nem engedném a személyzetnek, hogy megmondja, mit csináljak.”



A szabályok köztudattan a csapatok beleegyezésével születnek meg. Ecclestone szerint a gond itt kezdődik. „A probléma az, hogy nem tudják, mit akarnak. Fogalmuk sincs. Jó, hogy vannak álmaik, találkozgatnak, de ha elképzeléseket adnak elő, azt meg is kell valósítaniuk. Ügyfélautókról beszélnek, de hogy ha ahhoz a kérdéshez érkezünk, hogyan, akkor már baj van. Épp ezért nem fognak soha megvalósulni.”

„Minden ember szórakozni akar. Mi mindenekelőtt egy szórakoztató vállalkozás vagyunk. De ma, amint Lewis Hamilton elkezdi a versenyt, már tudjuk, hogy 20 másodperccel nyerni fog” – bökött oda kedvenc pilótájának is, akit egyébként a sport tökéletes nagykövetének tart. De nem kímélte a kisebb alakulatokat sem. „18 évig volt egy csapaton, magam finanszíroztam, nem vártam el mástól, hogy pénzt adjon nekem. Bármi mást csinálnának, ugyanolyan helyzetben lennének, mint most a Formula-1-ben. Nem képesek menedzselni a cégeiket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: