DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

A Manornak továbbra sincs tesztre szüksége

Ahogy a barcelonain, úgy az F1-es osztrák verseny utáni teszten sem fog részt venni a Manor. Mivel tavalyi autóval indulnak, fejlesztőmunkájuk nincs szinkronban a többi csapatéval.

2015-ben két verseny utáni kétnapos teszten vesz részt a Formula-1-es mezőny nagydíjak után: az elsőre Spanyolországban került sor, a másodiknak a Red Bull Ring ad otthont kedden és szerdán. A Manor volt az egyetlen csapat, amely nem maradt gyakorolni Barcelonában, arra hivatkozva, hogy mivel az autót, amely a 2014-es konstrukció átalakított változata, nem fejlesztik, tesztelniük sincs mit – más kiscsapatokhoz hasonlóan pedig fizető versenyzőknek nem akartak lehetőséget adni.



Hasonló okok miatt a csapat kihagyja az osztrák tesztelést is – mivel a téli holtszezon is kimaradt számukra, ez azt jelenti, hogy az istálló legfeljebb a szezonzáró után Abu Dhabiban fog részt venni teszten ebben az évben. „Ez egy rossz alkalom lesz a rossz időben, a rossz helyen” – jelentette ki a Manor sportigazgatója, Graeme Lowdon az Autosport lapnak.

„A fejlesztésünk fókusza pillanatnyilag más helyen összpontosul” – folytatta Lowdon, a 2015-ös (ha egyáltalán érkezik a Belga Nagydíj tájékán) és 2016-os autókra utalva. „A szezonkezdetünk és aktuális céljaink miatt nem vagyunk szinkronban más csapatokkal. Nem hasznosíthatjuk úgy a tesztet, ahogy mások, így nincs értelme részt venni.”

A Manor az utolsó két helyen zárta a mai nap időmérőjét, de büntetések miatt az autók legalább a 16-17. helyről indulhatnak, ami idei legjobb starteredményük – Kvjatot, Ricciardót, Alonsót és Button is hátrasorolják, habár az még nem világos, hogyan fest végül a rajtrács hátsó traktusa. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: