DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Red Bull vs. Renault: Még tart a szópárbaj

Ezúttal a Renault vette a kezébe a kezdeményezést a Red Bull-lal vívott szópárbajban, és ők fejtették ki a véleményüket arról, miért nem megy a közös munka. Az F1 és az önbizalom.

A Renault-vezér Cyril Abiteboul legutóbbi nyilatkozatában arra szólította fel a Red Bullt, hogy próbáljon konstruktívabban hozzáállni a közös problémáikhoz, az ugyanis semmit nem javít a helyzeten, ha nyilvánosan ostorozzák a motorszállítójukat ahelyett, hogy próbálnának közelebb kerülni a megoldáshoz. Mint az ismert, az új motorformula megjelenése óta a Renault (s ezzel együtt a Red Bull) jobbára csak szenved, amit Christian Horner és Helmut Marko rendszeresen a franciák szemére hány a sajtón keresztül.

„Ha olyan helyzetbe kerülsz, mellyel nem vagy elégedett, és nem működnek a dolgok, természetesen kötelességed ezen változtatni. Azonban ehhez mindenekelőtt arra van szükségünk, hogy felépítsük az önbizalmunkat. A helyzetet 2005-tel tudnám összehasonlítani, amikor sikerült egy világbajnok motort terveznünk, s akkor bizony sokkal nagyobb volt az önbizalmunk” – nyilatkozta Abiteboul az Autosportnak.

ricciardo_fust



„Ezt viszont csak akkor érhetjük el, ha kisebb győzelmeket érünk el, aminek következtében megnőhet az önbizalmunk, mind az embereinkkel, mind az infrastruktúránkkal kapcsolatban. És itt érkezünk el a Red Bull-lal való kapcsolatunk nehézségeihez: sokkal nehezebb ezt elérni, ha nem egy csapatban vagytok, hanem van külön egy istálló és külön egy motorszállító. Ezen dolgozunk, megpróbáljuk rávenni a Red Bullt, hogy támogasson minket ahelyett, hogy nyilvánosan ostorozna” – mondta Abiteboul, majd így folytatta:

„Amikor tavaly visszatértem a Renault-hoz, megmondtam, hogy egyetlen tél alatt nem lehet utolérni a Mercedest. Ez számomra teljesen egyértelmű volt, ők viszont nem ezt szerették volna hallani. Megpróbáltak rávenni minket, hogy dolgozzunk gyorsabban, ami viszont csak tovább nehezített egy egyébként is kemény helyzet. Bíznunk kellene egymásban és meghallgatni a másikat ahelyett, hogy megpróbáljuk a dolgok természetes menetét megváltoztatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: