DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ferrari-motorokra válthat a Red Bull

Német lapértesülések szerint a Red Bull és a Ferrari Montrealban már egyeztetett is arról, hogy 2016-tól kezdve az olaszok erőforrásait használja majd a Milton Keynes-i F1-es csapat.

A német Sport Bild információi szerint a Red Bull döntést hozott arról, hogy szakítanak a Renault-val és Ferrari-erőforrásokra váltanak – ami egyúttal azt is jelenti, hogy az energiaitalosok nem szállnak ki a Formula-1-ből. A lap úgy tudja, Montrealban már találkozott is a Red Bull vezetősége a Ferrarival, és megkezdték a szerződés előkészítését.

kvjat_barce



A Sport Bild információi szerint a Red Bull abba is beleegyezett, hogy a maranellóiak erőforrásának „B-változatát” kapják meg, mely 20-30 lóerővel gyengébb, mint az a motor, melyet a Scuderia autóiba szerelnek. Az még nyitott kérdés, hogy a Toro Rosso szintén a Ferrari erőforrásait használja-e a jövő évtől.

A Red Bull és a Renault szerződése a következő szezon végéig él, ám mivel egyre biztosabbnak tűnik, hogy a franciák gyári csapatról álmodnak, könnyen lehet, hogy sikerül közös megegyezéssel felbontani az éveken át verhetetlen autókat eredményező együttműködést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: