DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A McLaren és Honda is tagad

A közelmúltban érdekes felvetés merült fel azt illetően, lehet-e már jövőre második F1-es csapata a Hondának: a szóbeszéd a Manort nevezte meg befutónak. A csapat és motorszállító is tagadja a híreket.

A királykategóriába idén visszatérő Honda nemrég nyilatkozott arról, hogy 2016-ban már nem csak a McLarennek biztosítana erőforrásokat, habár érdeklődők még nem keresték fel őket. A német Speed Week azonban mégis megnevezett egy jelöltet, méghozzá a jelenleg még sereghajtó Manor formájában, amely háza táján jelentős változások történnek, a közelmúltban új, neves szakemberek érkeztek, a következő évben pedig látszólag nagy dobásra készülnek, így merült fel az is, hogy motorpartnerüket, a Ferrarit lecserélhetik.



Egy forgatókönyv szerint az istálló olyan B-csapata lehet a McLarennek, mint a Ferrarinak a Haas, akár itt kaphatna helyet a wokingiak két fiatal tehetsége, Kevin Magnussen és/vagy Stoffel Vandoorne is, miután Alonso és Button helye bebetonozottnak tűnik az élcsapatnál. Emellett a Manor továbbra is eurómilliókkal adós a McLarennek, amit a Marussiától „örökölt” meg.

Az érintettek nem maradtak válasz nélkül: „csak egy pletyka” – nyilatkoztak nem csupán a McLaren, de a Honda részéről is. „Ez nekünk is hír. A Manor fizetésképtelenségére és 2016-os üléseire vonatkozó kérdéseket nem a Hondának kell megválaszolnia” – tette hozzá a japánok szóvivője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: