DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Alonso: Le Mans megadja, ami az F1-ből eltűnt

Fernando Alonso újfenn csalódottságának adott hangot a Formula-1 jelenlegi állapotával kapcsolatban. Elmondása szerint a királykategóriából kiveszett a következetesség, és ez teszi vonzóbbá Le Mans-t.

A jelenlegi F1-es autók tempócsökkenése, a gumikkal és a technikával való spórolás szüksége sok pilótát kedvetlenné tesz, akik szorosabb, keményebb versenyzésért kezdenek el vágyakozni. Gyakran nem is kell messzire menniük, hiszen más sorozatoktól látják azokat a viszonyokat, amelyeket ők is szeretnének újra megtapasztalni a Formula-1-ben. A Hosszútávú Világbajnokság például egyre gyakrabban kerül szóba, és most Alonso is kifejtette, hogy vonzónak tartja az LMP1-es autókat, amelyekkel órákon át azonos tempóban lehet körözni a versenyeken.

Dppi_02514002_605



„A versenyzők szemszögéből az autók rendkívül vonzóak, hiszen a technológiát a csúcsra járatják. Egy olyan géppel az ember képes két órán és három etapon keresztül folyamatosan három tizeden belüli köröket futni. Tulajdonképpen két órán keresztül ugyanazt az autót vezethetjük, ez pedig egy olyan dolog, ami a Formula-1-ből teljesen kiveszett az elmúlt pár év során” - fogalmazta meg kritikáját.

Alonso tavaly vendégként el is látogatott a Le Mans-i hétvégére, és egy ideig pletykáltak is arról, hogy akár a Porschéval, és akár Nico Hülkenberg oldalán részt vesz majd az idei versenyen. Nem így történt, bár a német márka erejét - és a McLaren F1-es gyengélkedését - látva valószínűleg nem járt volna vele rosszul.

„Rendkívüli módon élveztem tavaly” - emlékezett vissza 2014-es tapasztalataira a pályáról. „Sokkal nyugodtabb a légkör és az egész nyitottabb az emberek felé. Egy nagyszabású esemény, és ha talán nincs is akkora visszhangja, mint a Formula-1-nek, önmagában mégis nagyobb, mint bármelyik F1-es verseny.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: