DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A Ferrari megtarthatja Raikkönent, ha...

Maurizio Arrivabene világosan kijelentette, hogy mindenekelőtt Kimi Raikkönen teljesítményén múlik az, hogy a finn világbajnok a 2016-os szezont is F1-es pilótaként kezdheti-e majd meg.

Az bizonyosnak látszik, hogy a Ferrari lesz Kimi Raikkönen utolsó csapata, csak éppen az a kérdés, hogy mikor kerül majd sor a búcsúra. A finn világbajnok egyelőre nem rendelkezik érvényes szerződéssel a 2016-os szezonra, ám ez a jövőben még változhat – amennyiben elég jól teljesít. Csapattársához képest azonban egyelőre nem az igazi a finn produkciója, az eredményeket illetően sem, hiszen 5-1-re állnak dobogós helyek tekintetében, sőt Vettel már győzni is tudott, rögtön a második versenyén.

A Formula-1 hivatalos honlapjának nyilatkozva Arrivabene megerősítette, hogy még nem született meg a döntés a folytatásról: „Ahogy korábban is mondtam, minden az eredményektől függ. Ha teljesíti az elé kitűzött célt, akkor miért is ne” – mondta Arrivabene, aki ezt követően ki is fejtette, hogy pontosan mit ért a kitűzött cél alatt:

kimi_arc_n



„Jó teljesítményt, pontgyűjtést a csapat számára. Istállónk hagyományai Enzo Ferraritól származtak, aki számára a konstruktőri bajnokság mindig értékesebb volt, mint az egyéni. Éppen ezért számunkra is nagyon fontos a konstruktőri, s ennek megnyeréséhez mindkét versenyzőnek teljesítenie kell. Ezt egyenesen és őszintén megbeszéltem Kimivel, így ő is pontosan tudja, hogy minél több pontot szerez, annál jobbak az esélyei a maradásra.”

Az olasz csapatvezető azt is leszögezte, hogy a Ferrari azzal még végképp nem foglalkozik, hogy ki lehet majd Raikkönen utódja, ha esetleg megválnak a finntől: „Most csak erre a két srácra koncentrálok, de persze jól tudom, hogy bármelyik pillanatban találnánk olyan versenyzőt, aki beugrana a Ferrariba. Egyelőre azonban nem ezzel törődünk, hanem azzal, hogy a jelenlegi pilótánk a lehető legjobbat hozza ki magából.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: