DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A volt Mercedes-főnök is beszél Schumacherről

Norbert Haug jól ismeri Michael Schumachert: jelen volt a hétszeres F1-bajnok pályafutásának indulásánál és befejezésénél is. A rajongókat türelemre inti, és imára kéri őket.

Kevés információ jut el a nyilvánosság elé Michael Schumacher állapotáról, bármekkora igény is lenne rá: a német világbajnok menedzsere, Sabine Kehm legutóbb a Spanyol Nagydíjon annyit mondott, „kis javulások megfigyelhetőek rajta, de nagyon-nagyon hosszú út áll előtte”. Emellett azt is elárulta, azért védelmezik ennyire Schumacher privát szféráját, mert a hétszeres világbajnok már versenyzőként is fontosnak tartotta, hogy magánéletét elzárja a média elől.



A nagyfokú titkolózás miatt lehetséges, hogy az újságírók számtalan módszerrel igyekeznek információt szerezni Schumacherről, megtörtént például, hogy helikopterek és drónok repültek a világbajnok svájci otthona fölé. A Mercedes egykori sportigazgatója – a gyáré, amely elindította Schumacher karrierjét, és ahol a német utoljára versenyzett, valamint ahonnan egy évvel 2013 végi síbalesete előtt visszavonult –, Norbert Haug nem tartja elfogadhatónak ezen próbálkozásokat, és felhívta rajongók figyelmét, a hiteles forrásból származó híreket tartsák tiszteletben.

„Arra kell támaszkodniuk, amit a menedzsment és család mond” – mondta Haug azt osztrák Servus TV-nek. „A találgatás nem helyes. Az ember csakis imádkozhat érte, és összeszoríthatja az ujjait” – szólította fel a rajongókat, mit tegyenek kedvencükért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: