DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Új McLaren-orrkúp érkezhet Ausztriában

A wokingi F1-es csapat átfogó aerodinamikai módosításokkal készül az osztrák futamra, melynek legláthatóbb eleme az új orrkúp lehet - de előtte még át kell esnie az FIA töréstesztjén.

A McLaren MP4-30-as jelentős frissítéseket kap aerodinamika terén az Osztrák Nagydíjra, de még az új, rövidebbre tervezett orrkúpnak át kell esnie a kötelező törésteszten – a csapat párosa azt hitte, hogy a spielbergi versenyig szenvedni fognak, hiszen a montreali hosszú egyenesekben a Honda-motor hátrányba hozhatja őket, a japán gyártó viszont úgy döntött, először nyúl hozzá a motorfejlesztéshez szükséges zsetonjaihoz.



A wokingiak szóvivője megerősítette a grandprix247.com-nak, hogy Ausztriában milyen módosítások várhatóak. „A terveink között szerepel néhány aerodinamikai újítás az MP4-30-ason, ami egybevág azokkal az elképzeléseinkkel, hogy versenyképesebbé tegyük a még amúgy is új autót. Azok közül az elemek közül, melyeket Ausztriában kipróbálunk, néhány látható lesz, néhány nem, de ezek még mindig fejlesztés alatt állnak, és ebben a pillanatban nem oszthatunk meg több részletet róluk a médiával.”

 

A McLaren jelenleg Button négy pontjának köszönhetően kilencedik helyen áll a pontversenyben – a Kanadai Nagydíjak történetében ugyanannyi győzelmet szereztek, mint a Ferrari (13-at), legutóbbi sikerüket 2012-ben aratták Lewis Hamilton révén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: