DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Az Orosz Nagydíj szervezői megtanulták a leckét

Az első orosz F1-es verseny után több szegmensben is változtatni szeretnének Szocsiban, a jegyektől kezdve a nagydíjat körülvevő programokon keresztül az étkeztetésig.

Nemrég még arról adtunk hírt olvasóinknak, hogy csődbe mentek az Orosz Nagydíj szervezői, amit ők azon nyomban cáfoltak is, és kihangsúlyozták, hogy a 2015-ös verseny előkészületei változatlanul folynak tovább. Ezt hivatott megerősíteni a promóter, Szerbej Vorobjev Autosportnak adott nyilatkozata is, amelyben elmondta, milyen területeken szeretnének változtatni a szervezést tekintve ez év októberére.

„Tanultunk az első versenyből, és remélem, hogy azok, akik kilátogatnak az idei futamra, látni fogják a fejlődést. Számtalan terület van, ahol szükség van a fejlődésre, mint például az ellátás, az ételek sokfélesége, és több figyelmet kell fordítanunk a gyerekekre is. Aztán fejlesztenünk kell a tömegközlekedésen is – tavaly sem volt túl rossz, de van-egy két elem, ahol javíthatunk még.”



Vorobjev szerint átalakítják a jegyárusítást is, noha az árak a tavalyiak maradnak. „Ugyanannyi ülőhelyünk lesz – 55 ezer –, de változatosabbá tettük az elosztását, ás bevezettünk egy kétnapos rendszert – tavaly csak négy napra lehetett jegyet váltani. Emellett ott lesznek még az állóhelyek is, ahová változatlan áron lehet bejutni.”

Mindemellett több olyan eseményt is kínálnak a szervezők, melyek nem kötődnek az F1-es futamhoz. „Klubokkal működünk együtt, hogy sokkal vidámabbá varázsoljuk Szocsit, mint amilyen valójában, és hogy pezsgőbbé tegyük az éjszakai életet. Az F1-es falvakban továbbra is szeretnénk koncerteket rendezni, valamint jégkorongmérkőzéseket is az olimpiai csarnokban.”

Vorobjev hozzátette, hogy a verseny jogdíja továbbra is a kormányt terheli, míg a működéshez szükséges költségeket a jegyeladásból és az eseményhez kapcsolatos más bevételekből fogják finanszírozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: