DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
F1

Első győzelme helyszínén vág vissza Hamilton

A brit F1-es világbajnok elsőséggel feledné el a Monacóban történteket – ha ez sikerülne neki, a kanadai a Hungaroringgel egyetemben legsikeresebb pályájává válna.

A 2014-es év nem hozott szerencsét Lewis Hamiltonnak Kanadában, ugyanis műszaki hiba miatt kiesett a versenyből – ezen a futamon Daniel Ricciardo győzött, elsőként nem Mercedes-pilóta állt a pódium legtetején. Korábban azonban Hamilton három győzelmet is besöpört a pályán, 2012-ben, 2010-ben és 2007-ben, utóbbi pályafutása legelső sikere is volt. Idén negyedszerre nyerhet – a naptár helyszínei közül csak a Hungaroringen tudott ennyi alkalommal.



„Úgy gondolom, minden, amit el kell mondani Monacóról, már elhangzott” – kezdte Hamilton a csapat előzetésében a hercegségben elveszített győzelemmel. „Nyilvánvalóan hatalmas csalódás volt ez számomra és a csapat számára is. De tanulni fogunk belőle, és együtt lépünk tovább, ahogy mindig tesszük. Egyszerűen ismét vezetni akarok, és a legjobb formám nyújtani, ehhez pedig aligha kérhetnék jobb helyszínt Montrealnál.”

„Ez az egyik kedvenc versenyhétvégém. A versenyzés itt fantasztikus, a városban remekül lehet szórakozni, a tömeg pedig igazán lelkes” – mondta a pályáról, ahol elsődleges a motorerő, ez pedig a Mercedesnek kedvezhet. „Nem mindig voltam a legszerencsésebb Kanadában, de sosem maradtam le a dobogóról sem (amennyiben célba ért). Nagyszerű emlékeket adott nekem, köztük első győzelmemét. Tudom, hogy az az autó van alattam és az a csapat mögöttem, amellyel képes vagyok ezt megismételni. Ezért nem is kevesebb a célom.”

Hamilton továbbra is vezeti a világbajnokságot, előnye az utóbbi két futamot megnyerő Nico Rosberghez képest azonban 10 egységre csökkent. Emiatt is szüksége lenne egy újabb győzelemre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: