DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Bottas kivár a csapatváltással?

A finn pilóta menedzsere arról beszélt, elsődleges feladata az, hogy utat építsen ki F1-es védence céljai felé. Több évig eltarthat, amíg ez a cél megvalósul, a Williamsre pedig az élcsapatok egyikeként tekint.

Valtteri Bottas jövője a pletykák egyik fő tárgyává vált az elmúlt hetekben: egyesek úgy vélik, a finn pilóta év végén leválthatja honfitársát, Kimi Raikkönent a Ferrarinál. Bottasnak cáfolnia kellett a spekulációt, hogy már előszerződést is aláírt az olaszokkal, legutóbb pedig arról beszélt, nem a Scuderia az egyetlen ikonikus csapat a világbajnokságon. A finn menedzsere, Didier Coton úgy véli, a jövővel foglalkozó pletykák nincsenek negatív hatással a pilótára, inkább motiválják őt.

„Egy olyan versenyző számára, mint Valtteri, ez egy szép viszonzás az áldozatokért és elkötelezettségért, amelyet a sportnak szentelt. Ez mind pozitív. Őszintén beszélve, amit az emberek uborkaszezonnak hívnak, még nem kezdődött el, ezért maradjunk kicsit nyugodtan. Nem tudom, honnan jött, amit a múlt héten beszéltek. Csak egy pletyka, amit nem tudok, ki indított el” – mondta Coton a motorsport.com-nak.



A menedzser dicsérte a Williamst, amely továbbra is opció lehet az idei év végén lejáró szerződéssel rendelkező finn pilóta számára. „Személy szerint a Williamsre élcsapatként tekintek. Valtteri velük van, és erre is koncentrál. Láttuk, hogy nagyszerű versenyt teljesített Spanyolországban, és továbbra is beszélni fogunk velük.”

„A feladatunk az, hogy megértsük, mit szeretne ő elérni, aztán segítsünk neki, hogy elérhesse ezt. Ez néha egy hosszú távú cél, amely nem valósulhat meg egy év alatt, hanem talán két-három évig tart. Tehát a legfontosabb, hogy utat építsünk a célja felé, akkor is, ha kicsit több ideig tart. A szerződések részleteibe nem mehetek bele, de szabadúszó és szabadúszó között is van különbség” – mondta, amikor Bottas williamses kontraktusáról kérdeztek részleteket.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 8990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: